به گزارش قدس آنلاین، محمدمحسن مصحفی ضمن اشاره به اهمیت حل ریشهای مشکلات کارتنخوابها و افراد بیخانمان، اظهار داشت: تا زمانی که سیاستگذاری اجتماعی زمینه بازگشت این گروه از شهروندان را به خانواده فراهم نکند، چرخه پر هزینه آسیبهای اجتماعی ادامه دار خواهد بود. اما نهادهای دولتی امکانات کافی و فرصت لازم برای حل این مشکلات را به صورت ریشه ای ندارد. بر این اساس راهبرد اصلی سازمان اجتماعی و فرهنگی، حمایت فعالان مدنی، موسسات خیریهای که در حوزه آسیبهای اجتماعی فعالیت دارند، هدفگذاری شده است.
وی افزود: امسال متفاوت از سالهای گذشته هم زمان با راهاندازی گرمخانههای ثابت و سیار، از فعالان و تشکلهای مردمی که در حوزه ساماندهی افراد کارتن خواب فعالیت میکنند، خواستیم تا در طرح «گرمای همدلی» که به جمعآوری پوشاک برای افراد کارتنخواب و دعوت آنان به گرمخانهها و استفاده از امکانات این مراکز ختم میشود، بپیوندند. خوشبختانه ۲۵ نفر از فعالان مدنی شهر که در این حوزه به شهروندان بیخانمان خدمت رسانی میکنند، دعوت ما را پذیرفته و با سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری هم قدم شدند.
رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: آنچه که حضور این فعالان را در پویش «گرمای همدلی» برجسته میکند، حضور ظرفیت مردمی برای حل مشکلات متعدد شهروندان کارتن خواب است که چرخه آسیبهای اجتماعی را کنترل میکنند. این فعالان اجتماعی تاکنون در بحث های حمایتی مانند یافتن خانواده این افراد، ارائه مشاوره های تخصصی جهت ترک اعتیاد، مشاورههای روانپزشکی، خدمات بهداشت و درمان ورود پیدا کردهاند.
مصحفی خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۰۰ پرس غذای گرم توسط شورا های اجتماعی محلات در پاتوقهای کارتن خوابها توزیع شده، تعدادی دستکش کار برای جلوگیری از یخزدگی حین کار بین این افراد توزیع شده، ۱۵ نفر از این افراد توسط دو پزشک داوطلب به صورت سرپایی مداوا و سه نفر جهت رسیدگی تخصصی به درمانگاهها منتقل شدهاند. همچنین سه مددجو به صورت داوطلبانه تقاضای حمایت برای ترک اعتیاد داشتند که به مراکز ترک اعتیاد منتقل شدند. همچنین ملزومات درمانی و بهداشتی با حمایت سازمان در اختیار فعالان مدنی قرار گرفته تا مورد استفاده شهروندان بیخانمان و برای مداوای آنان استفاده شود.
وی اضافه کرد: بدون شک یکی از مهم ترین مولفههای مقابله با این آسیب اجتماعی، مسئولیت اجتماعی به عنوان احساس مسئولیت جمعی در مقابل پدیده کارتن خوابی است. درست مثل وضعیتی که در مواجهه با کرونا پیش آمده، اگر قرار بود مقابله با این بیماری به صورت فردی صورت بگیرد، کار به سختی پیش می رفت و یا به نتیجه مطلوب نمیرسید.
مصحفی افزود: این در حالی است که هنگامی که این موضوع به یک موضوع جمعی فراگیر تبدیل شود درصد موفقیت برای مقابله و کنترل این بیماری افزایش پیدا می کند. بنابراین حضور بی بدیل این افراد به صورت داوطلبانه و احساس مسئولیت آنان، در کنار سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری اتفاق بی نظیری است که پیامدهای مثبت و موثر بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما